Çıraklıktan Ustalığa, Ustalıktan İşletmeciliğe Dönüşen Bir Lezzet Hikayesi...
1453’de Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’un fethi ile birlikte; Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetimi altına giren şehirde Müslümanlar için çeşitli yerleşim bölgeleri kurulan ve hala o kokuyu barındıran tarihi dokusu, dar sokakları ile ilk Türk ve Müslüman mahallelerindendir Taş Kasap.

Taş Kasap semti, İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı ve et kasaplarına ev sahipliği ile bilinir. Bu nedenle semte adını veren ilk kasap dükkanı olmuş ve semtle özdeşleşmiş Taş Kasap; ustadan çırağa uzun bir silsile ile günümüz temsilcilerine kadar özenle gelmiştir. 2012 yılında son Taş Kasap Ustası’ndan tarihin bu eşsiz değerini, Bünyemize katarak; unutulmaya yüz tutmuş Taş Kasap ismini ve hikayesini bugün bir çok İstanbul semtinde ve Trakyada yaşatmaya deva etmekteyiz.
Tarihçe / Semtin Dünü
Tarihi Semt Tarihi Kasap
Tamburi Cemil Bey(1873), Sami Paşazade Sezai’nin, Sadık Şendil’in ve Klasik Türk müziği bestecisi Hafız Sadettin Kaynak’ın (1895) dünyayageldiği, Yedi Kocalı Hürmüz’ün hikayesinin yazıldığı ve oyununun geçtiği semt olan, İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Taş Kasap’ın adına Osmanlı arşivlerinde çok eski tarihlerden kalma belgelerde bile ratlayabiliyoruz.
Tarihçe / Semtin Dünü
Unutulmaya yüz tutmuş Taş Kasap ismini ve hikayesini bugün bir çok İstanbul semtinde yaşatmaya devam etmekteyiz. Ahmediye ve Sofular Caddeleri hala eski Taş Kasap’taki gibi...Hayreddin Paşa Sokağının yeni adı Molla Gürani Sokak, Çeşme Sokak’ın yeni adı Sadi Çeşmesi Sokak’tır. TaşKasap Caddesi ise Millet Caddesinin bir parçası haline gelmiştir.
tas.kasap
İstanbul’un Taş Kasap Mahallesinde doğmuş olan kasap markamızı, ustadan çırağa geçen geleneğiyle, günümüz dünyasına “Taş Kasap” markası olarak taşıdık
BİZİ TAKİPTE KAL!