Taş Köfte

Hatay’ın Eşsiz Lezzeti : Belen Tava
10 Mart 2020
PORSİYON : 4 kişi HAZIRLIK : 40 dk PİŞİRME : 15 dk

Malzemeler

  • 1,5 kilo yağsız koyun eti ya da dana eti
  • 2 baş soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 3 kaşık tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 10 adet ekşi erik
  • 1 adet domates
  • 3 adet patates
  • 2 adet yeşil biber

Taş köfte nasıl yapılır?

  1. Taş Kasap’tan aldığımız eti dövme taşında tokmakla iyice dövüyoruz.
  2. Taşın üzerine bu kez bir kuru soğanı koyup dövmeye devam ediyoruz.
  3. İyice dövdükten sonra haşlanmış pirinci ekleyerek dövme işlemini sürdürüyoruz.
  4. Üzerine tuzu, kekiği, kimyonu, karabiberi ekleyip biraz daha dövüyoruz.
  5. İyice dövdükten sonra üzerine yumurta, bulgur ve biraz da su ekleyip bu kez yoğurmaya başlıyoruz.
  6. Bir tencereye yağ koyup, bir adet soğanı doğrayıp içine koyuyoruz.
  7. Yağ ile soğanı kavuruyoruz. Soğan pembeleşmeye başlayınca salçayı ve zerdeçalı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  8. İyice kavrulduktan sonra üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. 
  9. Yoğurduğumuz etten mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp köfte yapıyoruz.  Köftelerin arasına eriği koyuyoruz ve kapatıyoruz.
  10. Bu köfteleri kaynayan suyun içine bırakıp pişiriyoruz. Pişmeye yakın patatesi, domatesi ve biberi dörde bölüp suyun içine atıyoruz.
  11. Piştikten sonra ocaktan alıp servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.