0
PORSİYON : 4 kişi HAZIRLIK : 20 dk PİŞİRME : 40 dk

Malzemeler

  • 1 adet soğan(doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber(doğranmış)
  • 1 adet kapya biber(doğranmış)
  • 1 adet doğranmış domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 400 gram “Taş Kasap” kuzu eti

Püf Noktası

Mutlaka demir döküm bir tava kullanın, etinizin taze olmasına da özen gösterin. Dilerseniz tereyağı miktarını azaltabilirsiniz.

Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm doğranmış sebzeleri bir kabın içerisinde karıştırın ve demir döküm tavanızın altına güzelce yayın.
  2. Üzerine Taş Kasap’tan aldığınız iri parçalar halinde doğranmış kuzu etlerini tüm sebzelerin üzerini kapatacak şekilde dizin.
  3. Ardından üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
  4. 200 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun…

Yorum yaz

Eposta adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.

0

ÜST

X