PORSİYON : 4 kişi HAZIRLIK : 20 dk PİŞİRME : 40 dk
Malzemeler
- 1 adet soğan(doğranmış)
- 1 adet yeşil biber(doğranmış)
- 1 adet kapya biber(doğranmış)
- 1 adet doğranmış domates
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 400 gram “Taş Kasap” kuzu eti
Püf Noktası
Mutlaka demir döküm bir tava kullanın, etinizin taze olmasına da özen gösterin. Dilerseniz tereyağı miktarını azaltabilirsiniz.
Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm doğranmış sebzeleri bir kabın içerisinde karıştırın ve demir döküm tavanızın altına güzelce yayın.
- Üzerine Taş Kasap’tan aldığınız iri parçalar halinde doğranmış kuzu etlerini tüm sebzelerin üzerini kapatacak şekilde dizin.
- Ardından üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
- 200 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun…